ROCKFICKANS HISTORIAVi är en ideell musikförening som arrangerar konserter och musikrelaterade evenemang.
Vi startade i början på 80-talet, runt 1984 tror vi att vi tog våra första stapplande steg som förening, vi har sedan dess varit en mer eller mindre aktiv förening.
Vi huserade i Rockfickans nuvarande lokaler, men blev utslängda 1990, då lokalerna blev utdömda. Runt 2006–2007 började Peter Friman och Alf Ringhage att ta tag i planeringen att återfå lokalen av kommunen igen, vi hade många möten och 2009 stod vi i en nyrenoverad megacool Rockklubb igen.

Under åren 2007 till 2009 har vi renoverat hela lokalen med egna medel och 1000-tals ideella timmar.


Under tiden vi inte hade vår fina lokal huserade vi på Hova Hotell som då ägdes och drevs av Peter Smedberg Fredriksson och Pär Ringhage, den perioden hade vi massa kul event, bland annat Tung Gung-festivalerna, en tributefestival med några kommande stora band som Mustasch, Meldrum och Just As Priest, som numera är RAM, som ska spela hos oss 10 juli 2020.
Rockfickan har tidigare bakåt i vår imponerande historik ordnat flera legendariska punkfestivaler; ett exempel var den så kallade Kamikaze-festivalen. Vi har haft Pontus och Amerikanarna på Hantverkshuset i Hova, ett arrangemang som nästan urartade p.g.a. att det kom så väldigt mycket folk att alla inte kom in, det var tufft att vara dörrvakt den kvällen.


Nu, i början på 2020, har vi på nytt stylat upp vår lokal och byggt en mycket välbehövlig toalett i anslutning till artistlogen. Vår målsättning framåt är att vi ska synas och höras mer.


Välkomna till oss en av Sveriges coolaste rockklubbar!